شیشه گری هنر شکل و شمایل دادن به شیشه با انتقال حرارت و دمیدن باد است. مثل خیلی از هنرهای دستی که ایران عزیزمان در آنها سرآمد است هنر شیشه گری نیز در ایران قدمتی چند هزار ساله دارد. هنوز هم در خیلی از شهرهای ایران، این صنعت هنری پیگیری می شود و خیلی از محصولات شیشه گری ایرانی به دیگر کشورهای دنیا صادر می شود. در شیشه گری ماده شیشه را در معرض حرارت بالا قرار می دهند تا نرم و حالت پذیر شود و سپس با ابزار مخصوص و دمیدن در محفظه به ماده شیشه ای که حالا حالت خمیری به خود گرفته است شکل دلخواه را می دهند.
هدف ما از ارائه این توضیحات به این علت بود که می خواهیم در این بخش یک مدل لوستر سقفی را به شما معرفی کنیم که بدنه و محفظه اصلی آن به همین روش شیشه گری تولید و ساخته شده است. البته در محفظه بلوری این چراغ ها، آن ظرافت و هنری که در شیشه گری ایرانی می بینیم را شاهد نیستیم ولی در هر صورت کاملا مشخص است که هدف سازندگان این چراغ های تزیینی تا حدی ایجاد تنوع و نوآوری بوده است.
حباب اصلی شیشه این چراغ های دکوراتیو، شبیه به تنگ ماهی هایی است که در نوروز مهمن سفره های هفت سین ما می شوند. فقط برای ایجاد انحراف در دید و نمای داخل چراغ پس از فرم دادن به محفظه در همان حالت که محفظه هنوز مستعد حالت پذیری است. با ابزار مخصوص دور تا دور محفظه از درون یک خط ظریف انداخته شده است تا شیشه بلوری خیلی هم ساده و پیش پا افتاده به چشم نیاید و موج دار دیده شود.
این لوسترهای تزیینی در مدل های تک آویز و چند آویز تولید و طراحی شده است و بسته به مساحت فضا می توان مدل مورد نظر را انتخاب کرد. این چراغ های دکوراتیو بلوری شاید در نگاه اول خیلی ساده به چشم می آیند ولی یک طرح نو و جدید به حساب می آیند. کسانی عاشق صنایع دستی هستند ارزش و منزلت این مدل چراغ ها را به خوبی می دانند.
نشر اختصاصی : نوبرانه