از ترکیب و کنار هم قرار گرفتن رنگ های سیاه و سفید با وزن و میزان های مختلف، طراحی “مونوکروم” ایجاد می شود. بعنوان مثال عکس های قدیمی سیاه و سفید، نمونه ای بارز از یک سبک و رنگ بندی مونوکرم هستند. قبل از این هم نمونه مدلی از دیزاین و تزیین اتاق بچه گذاشته ایم که از رنگ بندی مونوکروم سود می بردند. گویا استفاده از این دو رنگ در اتاق خواب این وروجک های کوچولو، آرام آرام به یک مُد و الگو تبدیل می شود. البته این مدل رنگ آمیزی در اتاق بچه ها، اصلا باب میل روانشناسان کودک نیست و روی خوشی به این مدل رنگ بندی نشان نمی دهند.
در این اتاق کودک، که تصاویر آن را در این بخش مشاهده می کنید همین فرمول رنگ آمیزی مونوکروم را شاهد هستیم. در واقع کلیات اتاق خواب را رنگ سفید و جزییات آن را رنگ سیاه و رنگ های گرم تشکیل داده اند. همین توازن رنگی است که باعث شده که اتاق خواب خیلی دلگیر به نظر نیاید.
دیوارهای سفید، کفپوش چوبی و یک موکت تافتینگ ساده که کف اتاق پهن شده است زمینه اصلی دکوراسیون اتاق را خیلی سنگین کرده است. از طرف دیگر مبلمان و تزیینات اتاق یا سیاه هستند، یا سفید و یا ترکیبی شطرنجی از این دو رنگ. کتاب های رنگارنگ، اگر روی شلف دیواری اتاق خواب چیده نشده بودند شرایط بدتر هم می شد ولی همین کتاب ها با جلدهای رنگی که دارند کمی فضای سنگین اتاق را خنثی کرده اند.
هر چند صاحب این اتاق خواب زیبا یک گل پسر است ولی باز این هم دلیل نمی شود که فضا برای کودک، اینقدر بی روح و خسته کننده طراحی شده باشد. قبول داریم که این اتاق خواب، دکوراسیون مدرن و جذابی دارد ولی پیشنهاد می کنیم اگر شما هم تصمیم به طراحی دکوراسیون مونوکروم در اتاق خواب فرزند دلبندتان گرفته اید از رنگ های گرم و تزیینات رنگارنگ بیشتر بهره ببرید. غیبت رنگ های گرم و شاد از یک طرف و حضور پرشور رنگهای سرد و خنثی، مسلما روی خلق و رفتار کودک تاثیر گذار خواهد بود. همین موضوع، دلیل مخالفت مشاوران کودک با این سبک و روش طراحی دکوراسیون اتاق کودک است.
نشر اختصاصی : نوبرانه