نورپردازی منزل، مدل ها و کاربردهای متنوع خود را دارد و از آنجایی که نور یکی از المان های تاثیرگذار بر فضا و دکوراسیون است آشنایی با انواع مدل های نورپردازی در دکوراسیون داخلی، واجب و کاربردی به نظر می آید.
نور پردازی میدانی
روش تابش نور میدانی در حقیقت یک جایگزین مصنوعی برای نور طبیعی است. در این روش، نور و روشنایی توسط تجهیزات برقی روشنایی مثل لوسترهای کریستال و چراغ های سقفی تامین می شود. در تابش نور به سبک میدانی، محدوده ی گسترده ای از فضای اطراف تحت تاثیر نور منتشر شده قرار می گیرد که دارای شدت های متفاوت است.
نور پردازی کاربردی
این شکل نورپردازی روی قسمت هایی که بیشترین کاربرد را دارد و کار روزمره در آن قسمت انجام می پذیرد زوم می کند. در شکل ساده تر این سبک تا حدی جنبه تزیینی دارد ولی بیشتر در خدمت کمک رسانی به کاربر برای تسهیل انجام روزانه یا شبانه است. بعنوان نمونه چراغ مطالعه یکی از محصولاتی است که نورپردازی کاربردی را ارائه می کند.
نور پردازی دکوراتیو
این شکل از نورپردازی در خدمت زیبایی و جذابیت بیشتر دکوراسیون داخلی است. میزان و شدت نور در این حالت، چندان مهم نیست و در حقیقت برای تعیین سبک در طراحی داخلی به کار برده می شود. چراغ و لوسترهای دیواری یا آباژورهای فانتزی، دو مدل از تجهیزات نور پردازی تزیینی داخلی است که در خدمت زیبایی بیشتر در دکوراسیون خانه است.
نور پردازی نقطه ای
آخرین نوع، نورپردازی به سبک نقطه ای است که در طراحی دکوراسیون مدرن بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش، منطقه ای خاص از خانه و دکوراسیون داخلی هدف تابش نور قرار می گیرد. برای سبک نقطه ای اگر بخواهیم مثال بزنیم می توانیم از نور پردازی که روی میزهای اپن توسط لامپ های هالوژن یا لوسترهای فانتزی انجام می گیرد نام ببریم. در این سبک، نور شدت پرتاب بیشتری دارد و در حقیقت نقطه هدف مشخصی دارد.
نشر اختصاصی : نوبرانه