امان از شهرنشینی و سکونت در شهرهای شلوغ و مجتمع های مسکونی که انسان را تا مرز سرسام می برد. برخی افراد خود را با این شرایط وفق می دهند و به اصطلاح بُر میخورند ولی بعضی دیگر به هیچ صورتی با معضل آلودگی صوتی کنار نمی آیند و عذاب زیادی می کشند. یکی از ورودی های اصلی صدا به فضای داخلی خانه پنجره ها هستند، چهارچوب های شیشه ای که در اکثر موارد، عناصری تزیینی به نام پرده پارچه ای را در مقابل خود می بینند. متخصصین برای رفع آلودگی صوتی در فضای داخلی خانه راههای زیادی را اراده کرده اند که یکی از آنها عایق صوتی روکار است.
معمولا از پرده پارچه ای بعنوان یک عنصر تزیینی و وسیله ای برای حفظ حریم شخصی در داخل خانه استفاده می شود ولی شاید کسی به این پارچه های دکوراتیو به چشم یک عایق صوتی نگاه نکند. ولی واقعیت این است که پرده را نباید آنچنان دست کم گرفت چون با کمی تغییرات می تواند به یک عایق صوتی قابل قبول تبدیل شود. هر چند پنجره های دوجداره مسئولیت اصلی جلوگیری از ورود صدا به خانه را بعهده دارند ولی بعضی وقت ها آلودگی صوتی و شدت صداهای آزاردهنده تا حدی است که نیاز به یک عایق ثانویه هم احساس می شود و چه چیزی بهتر از پرده. اگر شما هم میخواهید پرده را تبدیل به عایق صوتی روکار برای پنجره کنید در ابتدا باید به دنبال پارچه های ساتن و مخمل بروید و در کل به دنبال متریال های ضخیم بگردید.
در مرحله بعد که خیلی حائز اهمیت است جاسازی و دوخت رول فوم های صداگیر در لا به لای پارچه پرده ها است. در این حالت، پرده به شکل سه لایه دوخته می شود دو لایه بیرونی از جنس پارچه ضخیم است و در لایه میانی، فوم رول آکوستیک جاسازی می شود. فوم های آکوستیک ضخامت های مختلفی دارند ولی مسلما برای لایه میانی، هر چه از فوم های نازک تری بهره برده شود پرده خوش فرم تر خواهد بود. ولی باید توجه داشت که هر چقدر ضخامت لایه عایق کمتر می شود درصد جذب صدا هم کاهش میابد.
مدلهای پرده عایق صوتی آکوستیک
این مدل پرده ها، در سالن های کنفرانس و اتاق تماشاخانه و سالن سینمای خانگی بعنوان عایق صوتی خیلی به کار گرفته می شود. چون این سبک صداگیری بعنوان یک روش مخفی شناخته میشود و نمای ظاهری خانه و دکوراسیون داخلی را بد قیافه نمی کند به همین دلیل استقبال از آن نیز چشمگیر و رو به افزایش است. البته در انتها لازم می دانیم متذکر شویم که خیلی هم نمی توان از این پرده ها انتظار معجزه داشت ولی بعنوان یک تقویت کننده و یک یار کمکی برای جلوگیری از ورود صداهای مزاحم می توان به آنها نگاه کرد.
نشر اختصاصی : نوبرانه