از زمانیکه توالت فرنگی در خانه های آپارتمانی به حمام کوچ کرده است دیگر فضایی برای نصب وان حمام باقی نمانده است. ولی در خانه های بزرگ که سرویس بهداشتی آنها به اندازه اتاق خواب است می توان حضور پرشور وان های سنگی و فلزی را شاهد بود. در حالت نرمال ، وان در گوشه ای از کف حمام چیدمان می شود و معمولا بیشترین فاصله ممکن را با توالت فرنگی و سرویس روشویی را خواهد داشت. اینجا می خواهیم شرایط را کمی تغییر دهیم و حالت چیدمان وان را به حالت نیمه دوبلکس تک پله ای تغییر بدهیم و در حقیقت وان حمام را روی سکوهای چوبی، نصب و چیدمان کنیم.
معماری و دکوراسیون نیمه دوبلکس چون طرفداران زیادی دارد بعضی از طراحان ترجیح داده اند تا این نوع معماری داخلی را تا سرویس بهداشتی منزل پیش ببرند. در این روش یک سکوی چوبی تک پله در جایی که قرار است وان نصب شود قرار داده می شود و در حقیقت یک اختلاف سطح بیست سانتی متری در فضای حمام ایجاد می شود. سپس نصب وان حمام روی این سکو انجام می شود و سرویس بهداشتی لقب نیمه دوبلکس را به خود می گیرد.
این نوع از طراحی در اتاق خواب یا پذیرایی و نشیمن بسیار انجام می شود ولی در سرویس بهداشتی انجام این کار پیچیدگی های خاص خود را می طلبد. چون خروجی آب فاضلاب باید تا لبه سکو کشیده شود و برقراری ارتباط آب خروجی وان با لوله فاضلاب حمام ، وقتگیر و حساس است. یعنی دلیل اصلی که باعث می شود کار در سرویس بهداشتی سخت شود همین حضور آب در ورودی و خروجی است.
پیاده سازی این ایده پردازی پله ای در حمام منزل نه فقط از لحاظ زیباسازی و ایجاد تنوع بلکه از زاویه بهداشتی نیز مزیت محسوب می شود. چون بعضی وقتها آب روشویی و توالت فرنگی به کف حمام می ریزد و کسانی که وسواس زیادی دارند را عذاب می دهد. در این حالت کاربر خیالش راحت است که بخش وان حمام از کفپوش سرویس بهداشتی مجزا شده است و ارتباطی بین آنها برقرار نیست.
برای ایجاد این اختلاف سطح از دو متریال چوب ترموود و سنگ می توان بهره برد و معمولا طبقه های سنگی بیشتر توصیه می شوند چون دوام بیشتری در مواجهه مستقیم با آب دارند. ولی کسانی که خواستار دکوراسیون شیک و مدرن در سرویس بهداشتی هستند متریال ترمووود چوبی را ترجیح می دهند.
نشر اختصاصی : نوبرانه