در گذشته، حمام فقط فضایی برای استحمام و دوش گرفتن بود و کاربری آن تک منظوره بود. موقع حمام کردن هر طور دلمان می خواست کف را به در و دیوار حمام می کوبیدیم و ذوق خوانندگی خود را به رخ فضای مه آلود حمام می کشیدیم و ککمان هم نمی گزید. ولی با گذشت زمان، پای سرویس فرنگی و روشویی هم به حمام خانه باز شد و چشم دوش به دو رفیق شفیق روشن شد. از اینجا بود که برای حمام، اسم کشیده تری در نظر گرفته شد و به سرویس بهداشتی تغییر نام داد. بعد از اضافه شدن این عناصر، به جزء اینکه فضا تنگ تر شده است باید مراعات این دو دوست نازنین را هم کرد که آب و کف روی آنها نریزد و اصول بهداشتی زیر سایه علامت سئوال نرود. در این شرایط است که نیاز به کابین دوش و پارتیشن شیشه ای احساس می شود تا به حمام بیاید و پدید آورنده اتاق دوش بشود و حساب بخش استحمام را از دیگر بخش ها جدا کند.
این جداسازی شیشه ای بخش دوش به دو روش انجام می گیرد که خیلی با هم تفاوت ندارند و وجه تمایز آنها در روش پیاده سازی و اجرا خلاصه می شود. روش اول به این شکل است که اتاق دوش های آماده را خریداری می کنید و در قسمتی که دوش قرار دارد نصب می کنید. این اتاق دوش ها دارای کف شور مجزا، دوش مخصوص و البته سونا و نورپردازی هستند. همانطور که مشخص است این روش اصولی ترین، مجلل ترین و البته پر هزینه ترین روشی است که می توانید برای جداسازی بخش دوش از دیگر بخش های سرویس بهداشتی در نظر بگیرید. مشکل این روش این است که ابعاد کابین های دوش استاندارد است و قابل تغییر نیست و این خبر بدی برای کسانی است که سرویس بهداشتی آنها فضای بزرگی ندارد.
روش بعدی، نصب پارتیشن شیشه ای در اطراف دوش حمام است به شکلی که بخش دوش را به شکل یک اتاق شیشه ای کوچک دربیاورد. روش پارتیشن شیشه ای، پیچیدگی زیادی ندارد و شاید یک شیشه بُر قهار و با تجریه بتواند از پس کار بر بیاید و این ایده را در حمام خانه پیاده سازی کند. کسانی که نیاز به آپشن های خاص ندارند و فقط می خواهند فضای دوش را جداسازی کنند و یک اتاق دوش دنج و کوچک داشته باشند می توانند از این روش استفاده کنند. در این روش چند پایه مخصوص روی دیوار نصب می شود که صفحه های شیشه ای با کمک آنها در جای خود سفت می شوند و برای شیشه هایی که قرار است باز و بسته شوند از لولا استفاده می شود. البته در بعضی از مدلها که فضا و معماری حمام اجازه بدهد از درهای شیشه ای کشویی و ریلی استفاده می شود چون درهای معمولی برای باز شدن به فضای زیادی نیاز دارند که این نقیصه با درهای کشویی حل می شود.
نشر اختصاصی : نوبرانه