حیاط خلوت در واقع نسخه ای کوچکتر از حیاط اصلی ساختمان است که معمولا در پشت ساختمان قرار دارد و دور تا دور آن با دیوار سنگی یا نرده ای پوشانده شده است. معمولا حیات خلوت در اختیار واحدهایی قرار دارد که در ابتدایی ترین طبقه ساختمان سکونت دارند ولی جزء مشاعات ساختمان محسوب می شود. در خانه های ایرانی معمولا حیاط خلوت ها مسقف می شوند یا اگر نشوند ایده خاصی برای تزیین و دیزاین آنها در نظر گرفته نمی شود. ولی حیات خلوت دیزاین شده های ژاپنی شرایط متفاوتی دارند و آنها حیات پشتی خانه های خود را به یک باغچه کوچک سرسبز تبدیل می کنند که تماشای آنها، خستگی را از تن بیرون می کند. شما هم اگر هوس طبیعت گردی کرده اید در ادامه با ما همراه باشید تا نحوه تزیین حیاط خلوت را به تماشا بنشینیم.
این حیاط خلوت زیبا، نیمی از جذابیت خود را مدیون دیوارهای دکوراتیو خود است که با سنگ های تزیینی پوشش داده شده است.
در دکوراسیون حیاط خلوت ژاپنی، آب و سنگ از با اهمیت ترین عناصر به حساب می آیند.
دیوارپوش و کفپوش های چوبی ضد آب، مکمل خوبی برای گیاهانی هستند که در حیاط خلوت یا پاسیو کاشته شده اند.
معمولا ژاپنی ها سقف حیاط خلوت را پوشش نمی دهند چون اعتقاد دارند زیبایی یک حیاط خلوت از زاویه بالا صد چندان می شود. حیف است همچین فضای سنگی و گیاهی شیکی را با سقف های پلاستیکی صنعتی پوشش داد.
آبنماهای سنگی، یکی از گزینه هایی است که حضور آن در حیاط خلوت و پاسیو می تواند حائز اهمیت باشد.
بهتر است حیاط خلوت های کوچک با درخت های بلند و پر برگ پوشش داده نشود چون فضا کور و خفه دیده می شود.
اگر باغچه و حیاط خلوت زیبا می خواهید باید برای آن هزینه کنید. فقط روی سرسبزی باغچه اصرار نکنید از شن ها نیز برای تزیین فضای خالی باغچه کمک بگیرید.
ساقه های خشک بامبو را در بسیاری از حیاط خلوت های ژاپنی می بینید که به عنوان دیوارپوش تزیینی مورد استفاده قرار گرفته است. ترکیب و چیدمان این ساقه ها در کنار هم، هارمونی شیک و جذابی را روی دیوارها رقم میزند.
نشر اختصاصی : نوبرانه