معمولا در خانه های ایرانی، شومینه در گوشه ای دنج از سالن پذیرایی جا خوش می کند و در اکثر موارد هم به سبب حضور سیستم های گرمایش دیگر مثل شوفاژ در بازنشستگی کامل به سر می برد. ولی معماران در بعضی از خانه ها که پارتیشن دکوراتیو یا ستون مرکزی بزرگی در مرکز سالن وجود داشته باشد شومینه های هیزمی یا الکلی را به بدنه این ستون ها منتقل می کنند. این ایده پردازی باعث می شود که شومینه کنج خانه به شومینه دو طرفه تبدیل شود و در واقع محدوده گرمایش آن به دو طرف افزایش پیدا کند.
شومینه با شعله های آتشینی که دارد علاوه بر حرارت بخشی بر فضای خانه به عنوان یک وسیله تزیینی نیز می تواند ایفای نقش کند. به همین جهت حضور آن در مرکز سالن خانه می تواند در دیزاین منزل نیز کمک حال صاحب خانه باشد و دکوراسیون داخلی را آتشین و داغ جلوه بدهد. این مدل شومینه های هیزمی دو طرفه تا حدی می توانند نقش جداکننده را در فضا بازی کنند و در حقیقت همان کاری را انجام بدهند که پارتیشن دکوراتیو در دکوراسیون داخلی انجام می دهد.
البته جاسازی و نصب شومینه در مرکز اتاق پذیرایی و نشیمن خانه نیازمند پیش زمینه هایی است که معمولا در بسیاری از خانه ها وجود ندارد. اگر بخواهید از شومینه هیزمی یا گازی استفاده کنید حتما نیاز به دودکش یا کانال خروجی دود خواهد بود که معمولا در خانه های ایرانی در مرکز خانه وجود ندارد. در این صورت شاید بهترین انتخاب استفاده از شومینه های الکلی و برقی بدون نیاز به دودکش باشد.
منبع : نوبرانه