پذیرایی سیاه رنگ و تیره، شاید آخرین ایده طراحی داخلی باشد که به ذهن ما ایرانی ها می رسد. یعنی در مخیله ما نمی گنجد که اتاق پذیرایی با رنگ مشکی دیزاین کنیم چون تا حد زیادی فضا را خفه و دلگیر جلوه می دهد. برویم و ببینیم آیا واقعا اینطور هست یا روی رنگ های تیره هم می توان برای دیزاین پذیرایی حساب باز کرد.
دیوارهای داخلی اتاق پذیرایی ایرانی معمولا با رنگ های کرم یا سفید پوشش داده می شود. برای اینکه سردی و بی شیله پیلگی این رنگ های خنثی تا حدی کاهش پیدا کند از تزیینات دیواری بزرگ و کوچک استفاده می شود. این ایده پردازی تا حدی فضای سرد اتاق پذیرایی را به سمت زیبایی سوق می دهد ولی کمی تکراری و نخ نما شده است. برای جذابتر کردن دکوراسیون اتاق پذیرایی، بعضی از طراحان دکوراسیون به سراغ رنگ سیاه یا مشکی می روند.
در این سبک از دکوراسیون اتاق پذیرایی، یکی از دیوارها با رنگ سیاه پوشش داده می شود یا اصلا به سراغ متریالی متفاوت تر از باقی دیوارها می روند و به شکل دیوار کاذب، یک هاشور سیاه روی دیزاین پذیرایی منزل می کشند. سیاه ذاتا رنگی است که چشم ها را به سمت خود جذب می کند و از این لحاظ بهره گیری از آن روی یکی از دیوارها ایده خلاقانه ای به نظر می آید. چون دیگر بیننده به صورت محض روی دیوارهای سفید رنگ که چهار طرف اتاق پذیرایی را پر کرده اند مکث نمی کند و حساس نمی شود.
حالا این دیوارهای سیاه تبدیل به فضایی مناسب برای نصب تزیینات و تجهیزات اتاق پذیرایی و نشیمن می شوند. تلویزیون، شومینه یا تابلوهای دیواری و دیگر تزیینات خانگی می توانند روی این دیوار جا بگیرند. پیاده سازی این خلاقیت روی دیوارهای سفید رنگ کار ساده ای است ولی برگشت از آن چندان کار ساده ای نیست. پس برای اینکه همچین ایده ای در اتاق پذیرایی پیاده شود حتما باید شبیه سازی های لازم از قبل انجام بگیرد و یک تصویر گرافیکی و دیجیتالی از نمای نهایی پروژه وجود داشته باشد و بعد از تایید صاحبخانه، استارت کار زده شود.
مشکی مکمل سفید : در نگاه اول، آب این دو رنگ منطقا نباید توی یک جو برود ولی وقتی در دیزاین داخلی در کنار هم قرار میگیرند بهترین ترکیب رنگی ممکن را رقم میزنند. مبل سیاه و سفید یا دیوارهای سفید و مشکی، ایده هایی برای به چالش کشیدن این دو رنگ متضاد ولی جذاب هستند.
تزیین دیوار پشت تلویزیون : بعضی طراحان دکوراسیون تاکید دارند که دیوار پشت تلویزیون باید متمایز از دیگر دیوارها باشد. یعنی رنگ یا طرح آن باید با دیگر دیوارهای سالن تفاوت داشته باشد و به چشم بیاید. در این نمونه هم اطراف تلویزیون دیواری، به سیاه مطلق اختصاص داده شده است در نگاه اول شاید خیلی زیبا به نظر نیاید ولی با روشن شدن تلویزیون، احتمالا شرایط تغییر خواهد کرد.
نورپردازی دیوار مشکی رنگ : نورپردازی داخلی که به کمک نصب دیوارکوب ها انجام میگیرد می تواند جذابیت دیوار سیاه رنگ را صد چندان کند. نور لامپ وقتی روی دیوار ساطع می شود باعث به هم خوردن توازن رنگی خسته کننده روی سطح دیوار می شود و باعث جذابیت دیوارهای سیاه رنگ می شود.
تابلو دکوراتیو مکمل دیوار تیره رنگ : دیوار ذغالی، مشکی یا هر رنگ تیره دیگری همیشه نیازمند یک طرح و ایده مکمل است تا بتواند حال و هوای نمای دیوار را تغییر دهد. تابلو تزیینی به دلیل تنوع رنگی بالایی که در نمای خود دارد یکی از بهترین گزینه ها برای تزیین دیوارهای ساده تیره رنگ است.
همان سیاه و سفید معروف : در دکوراسیون این اتاق پذیرایی، شاهد ابراز وجود سیاه و سفید هستیم ولی مبلمان طوسی رنگ چیدمان شده در فضا، تا حدی تضاد موجود را کاهش داده اند. همیشه در چنین شرایطی که دو رنگ کاملا متضاد به کار برده می شود رنگ سوم و واسطه می تواند جنگ و ستیز بین آنها را تا حدی کاهش دهد و قائله را ختم به خیر کند.
طرح چوب مکمل شیک سیاه : به طور کلی طرح های چوبی یا رنگ هایی مثل قهوه ای و نسکافه ای، انتخاب های ایده آلی برای رنگ سیاه و خاکستری هستند. مخصوصا در دکوراسیون مدرن و امروزی که چوب نقش اصلی را بازی می کند می توان روی حضور رنگ سیاه و ذغالی هم حساب ویژه ای باز کرد.
سیاه در دکوراسیون سلطنتی : نوبتی هم که باشد نوبت دکوراسیون کلاسیک و سلطنتی است تا سیاه را به رگ و ریشه آن تزریق کنیم. اتفاقا به دلیل خشکی و تشریفات ذاتی که در طراحی سلطنتی وجود دارد بکارگیری مشکی و رنگ های تیره مثل آن، ایده شیک و خاصی به چشم خواهد آمد. میزان به کارگیری رنگ های تیره سلیقه ای است ولی باید در نظر داشت که هر چه تیرگی فضا بیشتر شود دکوراسیون، سردتر و اداری تر به چشم خواهد آمد.
تزیین پذیرایی با گالری دیواری : وقتی دیزاین داخلی با رنگ های خنثی انجام می گیرد مسلما نمای داخلی سرد و کسل کننده به چشم خواهد آمد. اینجاست که نیاز به پیاده سازی ایده های تزیینی و دکوراتیو بیش از پیش احساس می شود. گالری دیواری که میزبان قاب عکس های کوچک و شیک است یکی از شیک ترین و کم هزینه ترین ایده هایی است که می توان برای تزیین دیوارهای ساده سیاه یا سفید رنگ انتخاب کرد.
آذین اتاق پذیرایی با آینه دیواری : در نمونه بالا به دیوار تیره رنگ اتاق پذیرایی که زل می زنیم چشممان جذب آینه دکوراتیو بالای شومینه می شود که برق و جلای شیک خود را به رخ دکوراسیون سلطنتی پذیرایی می کشد و گویا فریاد می زند اینجا فرمانده منم. گاهی یک محصول تزیینی کوچک یا ارزان قیمت چنان تاثیری در فضای موجود می گذارد که مبلمان های اشرافی گرانقیمت از انجام آن عاجز هستند.
کمی سیاهی کفایت می کند : بعضی افراد دنبال شر نمی گردند و به دور از حواشی دوست دارند خانه خود را دکوراسیون کنند. افرادی که ریسک پذیری زیادی ندارند سراغ رنگ سیاه نمی روند یا حداقل سعی می کنند کمترین میزان ممکن از این رنگ را در دکوراسیون داخلی منزل داشته باشند. دقیقا چیزی شبیه به صاحبخانه این منزل که به دیوار یک متری پشت تلویزیون قناعت کرده است.
رنگ کرم، یک مکمل شیک برای مشکی : بعد از سفید و قهوه ای اگر بخواهیم یک مکمل رنگی جذاب و زیبا برای مشکی تعریف کنیم می توانیم به رنگ کرم اشاره کنیم. کسانی که از دیدن سیاه و سفید در کنار هم ذله شده اند می توانند کرم را جایگزین سفید کنند. در نمونه بالا برای تزریق کرم به محیط خانه از مبل تک نفره و کوسن های مکعبی استفاده شده است که ایده جالبی به نظر می آید.
دکوراسیون را با صورتی زنانه و لطیف کنید : اگر پای رنگ های متضاد سیاه و سفید به دکوراسیون باز شد و خواستید حال و هوای زنانه به دیزاین موجود بدهید باید رنگ صورتی را صدا بزنید. این رنگ رمانتیک و محبوب قلبها البته برای خانم ها وقتی پا به طراحی داخلی منزل بگذارد آن وقت می تواند از خشونت و سردی رنگ های خنثی مثل سیاه و سفید بکاهد و تنوع را برای نمای داخلی به ارمغان بیاورد.
دکوراسیون مدرن ایرانی : اینجا سیاه و سفید تنها نیستند، خاکستری که روی تنه مبل ها دیده می شود قهوه ای که روی کفپوش ها کشیده شده است و رنگهای کرم و سفید که در نقطه نقطه اتاق پذیرایی دیده می شود باعث شده شاهد دکوراسیون مدرن با رنگهای خنثی باشیم. این سبک از دیزاین داخلی، همان چیزی است که ما ایرانی ها به شدت علاقمند آن هستیم. ترکیب سادگی و مدرنیته.
شلف و ویترین چوبی مدرن : همیشه در اتاق پذیرایی کوچک نیاز به یک شلف و ویترین احساس می شود تا فضایی برای تزیین و چیدمان وسایل ضروری باشد. این سازه چوبی هم جنبه کاربردی دارد و هم به عنوان یک عنصر تزیینی (نماد رنگ سیاه) در چیدمان پذیرایی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. اگر دیوار خالی در پذیرایی دارید که بتوانید همچین ایده ای روی آن پیاده کنید بد نیست به سراغش بروید.
منبع : نوبرانه