به تازگی رنگ آمیزی آشپزخانه با رنگ های تیره مد شده و رواج زیادی پیدا کرده است و طرفداران خاص خود را دارد. البته خیلی ها هم مخالف استفاده از رنگ های تیره در دکوراسیون داخلی هستند و دلایل خود را دارند. اولین ارمغانی که رنگ تیره میتواند برای دیزاین آشپزخانه داشته باشد رسمیت بخشیدن به فضای داخلی آن است. رنگ های تیره مثل مشکی و قهوه ای و سرمه ای، سنگینی و وقار در خون شان است و هر جا باشند این سنگینی و وقار را با خود همراه می برند.
یک خصوصیت دیگر رنگ های تیره که استفاده از آن را در دکوراسیون آشپزخانه توجیه می کند چرک تاب بودن آنهاست. در مطبخ منزل، خواسته و ناخواسته همیشه اثرات چربی و لکه و بخار و … خودنمایی میکند و هر چه بیشتر از عمر آشپزخانه میگذرد این لکه ها بیشتر نمایان می شوند. بهترین راه حل و روش پیشگیری از این لکه پذیری ناخواسته چیزی نیست جز انتخاب یک دیزاین با رنگ بندی تیره و چرک تاب.
البته باید گفت که منظور ما از دکوراسیون تیره یک طراحی بر پایه تیرگی مطلق نیست که در آن سر را به هر طرف می چرخانیم فقط سیاهی می بینیم و سوختگی. رنگ های روشن مثل سفید و کرم یا سبز و غیره، بهترین چاشنی برای دکوراسیون های تیره رنگ هستند که با یک مدیریت و طراحی صحیح میتوان ورود آنها را به دکوراسیون خوش آمد گفت. با این کار هم کمی از تیرگی آشپزخانه خنثی می شود و هم با ایجاد یک تضاد رنگی، می توان زیبایی آشپزخانه را به رخ قریبه و آشنا کشید. بعنوان مثال اگر برای کابینت ها رنگ قهوه ای سیر را انتخاب کردیم می توان برای دیوار پوش یا کفپوش از رنگ کرم یا سفید استفاده کرد تا تیرگی رنگ کابینت ها باعث دلزدگی بیننده نشود.
در نهایت باید یادآور شد که استفاده از رنگ بندی تیره در آشپزخانه هایی که اندازه ای کوچکتر از حد متداول دارند یک ریسک خیلی بزرگ محسوب می شود. چون معمولا رنگ های تیره، مساحت فضایی را که در آن متمرکز شده اند را کوچکتر از چیزی که هست نمایش می دهند.
نشر اختصاصی : نوبرانه