بعضی وقت ها شرایط مادی باعث می شود انسان به سکونت در یک ملک قدیمی ساز هم تن در دهد و خدای خود را شکر بگوید. با مقداری سلیقه و حوصله می توان طراحی داخلی خانه کهنه ساز را با هزینه منطقی و کم، بازسازی و نوسازی کرد. ملک مورد نظر ما یک منزل کوچک 50 متری است که تاریخ تولد آن به سال 1939 برمیگردد و در ابتدا کاربری فروشگاهی داشته است و برای چند دهه از آن بعنوان زرگری استفاده شده است. صاحبان جدید ملک تصمیم گرفتند تا کاربری این ملک تجاری 75 ساله را به مسکونی تغییر دهند و از طرفی هم پول کافی برای یک دیزاین شیک و مدرن را نداشتند و مجبور بودند از کمترین امکانات بیشترین بهره را ببرند. بیایید تصاویری از تغییر دکوراسیون این خانه قدیمی را با هم ببینیم.
همانطور هم که در تصاویر مشخص است اثری از وسایل مدرن چند هزار دلاری در دکوراسیون داخلی خانه دیده نمی شود. اکثر تزیینات داخلی از محصولات کلاسیک و قدیمی هستند که بازسازی و مرمت شده اند. شاید بتوان گفت مدرن ترین و پرهزینه ترین بخش خانه، آشپزخانه آن است که یک طراحی نیمه مدرن و امروزی را در آن می بینیم که این مدرنیته حاصل ترکیب رنگ های سفید و نقره ای است.
در اتاق خواب چیزی جز یک تخت خواب دو نفره ساده و نیمکت چوبی پاتختی نخ نما شده چیز دیگری چیدمان نشده است. اگر چند عنصر تزیینی ساده با رنگ های گرمی مثل نارنجی یا زرد به دکوراسیون اتاق اضافه می شد فضا انقدر سرد و کسل کننده به چشم نمی آمد. یک کمد دیواری 4 متری طول یکی از دیوارهای اتاق خواب را بصورت کامل پوشش داده است که اگر وسایل به شکل mp3 در آن قرار گیرد به اندازه یک کانتینر گنجایش دارد.
شکل قرارگیری منزل بصورت شمالی و جنوبی است و در هر دو طرف درب وجود دارد درب شمالی درب ورودی است و درب جنوبی رو به یک پاسیو و حیات خلوت نقلی و سرسبز باز می شود. اتاق نشیمن و آشپزخانه در بخش جلو و اتاق خواب در بخش پشتی قرار گرفته است و یک راهروی کوچک این دو بخش خانه را به یکدیگر متصل می کند.
نکته جالب در معماری این ساختمان قدیمی، مهندسی خوب فضاهای خالی و بلا استفاده است. مثلا قناصی گوشه ای از خانه تبدیل به یک اتاق کار دنج شده است و در راهرو اصلی که نزدیکترین بخش به آشپزخانه است یک میز غذاخوری کوچک با دو صندلی تونت چیدمان شده است. همین ایده پردازی ها و پیاده سازی هاست که زندگی در خانه های کوچک را شیرین و قابل تحمل می کند.
نشر اختصاصی : نوبرانه