در گذشته های نه چندان دور، تلویزیون نقطه کانونی و حاکم دکوراسیون اتاق پذیرایی بود و چیدمان آن در اتاق، قبل از مبلمان و میزها انجام می گرفت. ولی مدرن شدن دکوراسیون داخلی بعضی از خانه ها در سال های اخیر یک تغییر بزرگ را رقم زد و آرام آرام تلویزیون از چیدمان اتاق پذیرایی بیرون رفت. عده ای آن را به اتاق خواب ترانسفر کردند و عده ای دیگر که فضای بیشتری داشتند یک اتاق مخصوص، جایی شبیه به اتاق نشیمن را برای استقرار تلویزیون انتخاب کردند. امروز می خواهیم مدل هایی از چیدمان تلویزیون و اتاق نشیمن را به تصویر بکشیم که لذت تماشای آن را بیشتر و بیشتر می کنند.
مسلما افراد بصورت 24 ساعته زمان خود را صرف تماشای تلویزیون نمی کنند پس چه بهتر که اتاق سینمایی مورد نظر را طوری چیدمان و دکور کنیم که کاربردهای دیگری نیز داشته باشد. اتاق های نشیمن و سینمایی که در اینجا می بینیم هم یک فضای دنج هستند برای تماشای تلویزیون و هم یک اتاق ایده آل هستند برای مطالعه کتاب، استراحت و انجام کارهای اداری.
وقتی صحبت از اتاق های کوچک به میان می آید آنوقت است که بحث چیدمان اتاق کوچک سینمایی از درجه اهمیت بیشتری برخوردار میشود. در این شرایط طراح هم حق انتخاب کمتری دارد و هم حق اشتباه کمتری پس در نوع چیدمان اتاق خیلی باید دقت داشت.
نوع چیدمان مبلمان ها باید موازی با صفحه تلویزیون باشد یا حتی الامکان کمترین زاویه ممکن ایجاد شود تا همه از دیدن تصویری واضح و بدون سایه لذت ببرند. تلویزیون باید در ارتفاعی نصب شود که دقیقا مقابل چشم بیننده قرار گیرد. در صورت امکان استفاده از پایه های دیواری و بازویی که امکان رگلاژ تغییر ارتفاع و زاویه در آنها وجود دارد توصیه میشود ولی ضروری و حتمی نیست.
اگر تعداد افرادی که در یک زمان واحد به تماشای تلویزیون می نشینند بیش از چهار یا پنج نفر است، بهره بردن از مبل های نیمکتی شکل انتخاب ایده آل تری به نظر می آید که با کمبود فضای نشیمن در اتاق مواجه نشوید.
گاهی وقت ها بعضی افراد هنگام تماشای تلویزیون دوست دارند پای خود را دراز کنند احساس می کنند این حالت نشیمن خستگی را از تن آنها بیرون می کند. در این مواقع میزهای جلو مبلی با رویه های چرمی و تشکی، خدمات بهتری نسبت به میزهای چوبی و شیشه ای به مصرف کننده می دهند.
تزیین اتاق سینمایی هم مثل دیگر بخش های خانه از درجه اهمیت بالایی برخوردار است ولی نه در حد اتاق نشیمن و اتاق خواب. می توان به تزیینات دیواری مثل تابلوها، قاب عکس ها یا ساعت های فانتزی اکتفاء کرد. استفاده از تزیینات زیاد و بزرگ باعث میشود توجه از تماشای تلویزیون منحرف شود و فضا شلوغ و بدریخت به نظر بیاید.
نورپردازی تحت تاثیر سلیقه شخصی مصرف کنندگان اتاق است. خیلی افراد دوست دارند اتاق تلویزیون آنها فضایی کم نور همانند سالن های تئاتر و سینما داشته باشد که خوب مسلما از نورپردازی ملایم و کم نور استفاده می کنند. ولی گروه مقابلی هم وجود دارد که طرفدار نورهای طبیعی هستند و خیلی دوست دارند هنگام تماشای برنامه مورد علاقه شان فضای اتاق پُر نور و روشن باشد.
نشر اختصاصی : نوبرانه