همیشه تماشای چیدمان و دکوراسیون داخلی خانه های کوچک و نقلی که حتی از داشتن یک اتاق خواب مستقل هم محروم است جالب و دیدنی خواهد بود. چون کمبود فضا و متراژ همیشه مشکل ساز است ولی اینکه طراح دکوراسیون چه ایده ای را در منزل مورد نظر پیاده سازی می کند تا فضا بزرگتر دیده شود در نوع خود جالب و دیدنی است. در کشورهای خارجی به خانه ها و آپارتمان های کوچک یک تکه که تنها بخش مجزای آنها سرویس بهداشتی است و متراژ آنها از 40 بیشتر نمی شود “استودیو” گفته می شود. ولی در زبان فارسی این سبک منازل نقلی را با کلمه سوییت می شناسند و کمتر پیش می آید که از کلمه استودیو استفاده شود. میخواهیم در اینجا دکوراسیون خانه 26 متری را زیر و رو کنیم و ببینیم اینجا چه خبر است.
از مهم ترین بخش خانه که هم اتاق نشیمن به حساب می آید و هم اتاق خواب شروع می کنیم. در دو گوشه از سالن بصورت قرینه، یک تخت خواب یک نفره و یک کاناپه سه نفره قرار گرفته تا در مواقعی که ساکنین با کمبود جا برای نشمین مواجه میشوند، از سطح روی تخت خواب هم بتوان برای نشیمن استفاده کرد. البته خوب مسلما اگر به جای تخت خواب ثابت از مبل تخت خواب شو استفاده میشد مسلما طراح نمره بالاتری می گرفت ولی خوب اتاق دانشجویی است با همین سادگی های دوست داشتنی اش.
با فاصله ای کم از کاناپه، یک میز چوبی کوچک تاشو و کمجا با دو صندلی چوبی قرار دارد که هم می توان از آن بعنوان میز ناهارخوری استفاده کرد و هم بعنوان میز تحریر. یک شلف چوبی کوچک و جمع و جور که کاملا با رنگ بندی صندلی و میز ست شده است زیبایی دکوراسیون منزل 26 متری را چند برابر کرده است که از آن هم می توان برای قرار دادن لوازم دکوری استفاده کرد هم بعنوان کتابخانه. ایده پردازی که در این بخش می بینیم خیلی زیباتر و هنری تر از بخش نشیمن و خوب به نظر می آید.
آشپزخانه در نظر گرفته شده برای فضای داخلی این استودیو 26 متری، چیزی از یک آشپزخانه معمولی که در خیلی از خانه های 100 متری یا بزرگ تر می بینیم کم ندارد. اجاق گاز و فر، ماشین ظرفشویی، سینک ظرفشویی و چندین کمد جادار که برای گذاشتن وسایل ضروری برای پخت و پز از آنها می توان استفاده کرد. ساکن این منزل نقلی اگر یک خانم کدبانو باشد مسلما خوب می داند چطور باید از این آشپزخانه کار بکشد.
سرویس بهداشتی که برای این آپارتمان در نظر گرفته شده بزرگتر از چیزی به نظر می آید که انتظارش را داشتیم. ولی این یک حسن بزرگ به حساب می آید چون هر چه مساحت سرویس بهداشتی بزرگتر باشد مسلما فاصله ای که بین اتاق دوش و سرویس فرنگی ایجاد می شود بیشتر است. این موضوع وقتی مهم و حیاتی تلقی می شود که فردی وسواسی و حساس ساکن این خانه شود. استفاده از اتاق دوش در حمام های کوچک امروزی از نظر بهداشتی خیلی حائز اهمیت است ولی نمی دانیم چرا در ایران خیلی به آن اهمیت داده نمی شود.
این خانه کوچک آپارتمانی یک بخش دوست داشتنی هم دارد که آن هم تراس کوچک و دلباز آن است که به سمت یک باغ سرسبز باز میشود و بخوبی می توان خستگی یک روز طاقت فرسا را با خوردن یک فنجان چای در این تراس سرسبز از تن بیرون کرد. کسانی که خیلی علاقه به طبیعت و گیاهان دارند قدر این بالکن و تراس های دو متری و سه متری را خوب می دانند.
در نهایت باید خاطرنشان کنیم که شاید می شد دکوراسیون خانه 26 متری را بهتر و زیباتر هم طراحی کرد ولی باید توجه داشت که در خانه کوچک دانشجویی یا مجردی، بیشتر باید به امکانات توجه داشت و بامنطق جلو رفت. این منزل کوچک و جمع و جور شاید خیلی لوکس و مدرن نباشد ولی برای اقامت یک یا دو دانشجو کم توقع، فوق العاده ایده آل است.
نشر اختصاصی : نوبرانه