ست بودن یا به زبان شیرین فارسی هماهنگ بودن یک خاصیت دیداری است که در زمینه طرز پوشش افراد خیلی از آن استفاده می شود. معمولا افرادی که در انتخاب رنگ و طرح لباس های خود قانون هارمونی و هماهنگی را رعایت کنند در جامعه بعنوان فردی خوش پوش شناخته می شوند. در طراحی دکوراسیون ایرانی هم خیلی روی رنگها و تناسب آنها حساسیت نشان داده می شود که یکی از بخش هایی که به شدت روی آن وسواس وجود دارد دکوراسیون آشپزخانه است. به نظر شما رنگ کابینت و کفپوش آشپزخانه باید ست و هماهنگ باشد ؟
در نمونه بالا اگر نیمه پایینی آشپزخانه را فقط در محور دیدمان قرار بدهیم یک فضای تکراری می بینیم که پر شده از طرح چوب با رنگ بندی روشن نزدیک به کرم. درست است که ست بودن اجزای داخلی می تواند زیبایی را به ارمغان بیاورد ولی باید به وسعت فضا و اجزا هم توجه داشته باشیم. کفپوش و کابینت، حدود 60 تا 70 درصد فضای داخلی هر آشپزخانه ای را تشکیل می دهند. اینجاست که سئوال رنگ کابینت و کفپوش را ست کنیم یا خیر پاسخ خود را پیدا می کند. مسلم است که با پیاده سازی همچین ایده ای محیط آشپزخانه پر تکرار و یکنواخت به چشم خواهد آمد. آشپزخانه فضای چندان وسیعی نیست و در چنین محیطی استفاده از رنگ های تکراری یک ریسک بزرگ محسوب می شود که معمولا نتیجه رضایت بخشی ندارد.
وقتی کفپوش آشپزخانه و کابینت ها دارای یک رنگ مشخص می شوند برای ایجاد تنوع می توان یک مُسکن تجویز کرد. نوع و دوز این مسکن را به عینه در تصویر بالا می بینید. برای گارد فضای زیر کابینت ها که در واقع خط فاصله ای بین کفپوش و کابینت ها است از رنگ گرمی شبیه به نارنجی استفاده شده است. شرط انصاف را اگر در نظر بگیریم باید بگوییم این نوار چوبی بلند و لاغر مردنی وظیفه خود را به خوبی انجام داده است. تابلو دکوراتیو روی دیوار و چراغ های نورپردازی آشپزخانه با دیواره کوچک زیر کابینت ها ست شده اند تا تمرکز از رنگ سرد موجود در دکوراسیون آشپزخانه برداشته شود و رنگ یکنواخت کابینت ها و کفپوش های آشپزخانه توی ذوق نزند.
نشر اختصاصی : نوبرانه