آبی درباری یا Royal blue رنگ محبوب و شیکی است که در صنعت دکوراسیون و پوشاک بسیار به کار گرفته می شود. رنگی سنگین و تا حدی تیره و مرموز که باعث شده برای دکوراسیون داخلی، جذاب و غیر تکراری به نظر بیاید. آبی درباری نه تیرگی سرمه ای را در وجود خود دارد که خیلی خفه به نظر بیاید و نه روشنی آبی آسمانی را یدک می کشد که خیلی سبک و بی روح به چشم بیاید.
رنگ آبی جزء رنگ های سرد و آرامبخش به حساب می آید و متاسفانه کمتر در دکوراسیون ایرانی از این رنگ استفاده می شود. البته این موضوع فقط در رنگ آبی خلاصه نمی شود. شاید اگر آمار دقیقی وجود داشت ثابت می کرد که 80 درصد دکوراسیون های ایرانی را رنگ های سفید و کرم تشکیل می دهند و تنوع رنگی در دکوراسیون های ایرانی فوق العاده کم است. در مطلب چیدمان و دیزاین منزل با رنگ آبی درباری سلطنتی تا نفتی با ما همراه باشید.
دکورراسیون منزل با آبی درباری
به اعتقاد خیلی از افراد، رنگ آبی آرامش و متانتی در ذات خود دارد که در هیچ رنگ دیگری دیده نمی شود. مخصوصا هر چقدر هم که روشن تر می شود تاثیرات روانی و مثبت آن بیشتر نمود پیدا می کند. در نمونه مدل های موجود در این بخش از درجه های مختلف رنگ آبی درباری در دیزاین اتاق پذیرایی و ناهارخوری استفاده شده است که هر یک زیبایی خاص خود را دارند.
البته بهترین جایی که برای حضور رنگ آبی توصیه می شود دکوراسیون اتاق خواب است. در آنجاست که بیشتر فرصت عرض اندام پیدا می کند چون اتاق خواب باید فضایی برای ریلکس کردن و آرامش گرفتن باشد. ولی در اینجا شاهد هستیم که رنگ آبی درباری در اتاق پذیرایی هم حرف های زیادی برای گفتن دارد اگر در کنار یک چیدمان ایده آل و منظم قرار بگیرد.
البته زیاده روی در این رنگ هم اصلا نمی تواند جالب و معقول باشد. در بکارگیری آن اگر افراط شود دکوراسیون خانه کسالت بار و نعشه کننده می شود. این رنگ به خودی خود، سرما و سادگی زیادی در خود دارد حالا اگر امثال کرم و قهوه ای هم در کنار آن قرار بگیرد که اوضاع بدتر هم می شود. نمونه مدل بالا یکی از همین گزینه هاست که در استفاده از رنگ آبی در دیزاین آن ناپرهیزی شده است.
آبی درباری چه رنگی است ؟
تاریخ تولد رنگ آبی درباری، بین سالهای 1810 تا 1820 میلادی تخمین زده می شود. این رنگ در زبان انگلیسی با نام Royal blue شناخته می شود و کلمه رویال از کاخ سلطنتی انگستان گرفته شده است. طراحان لباس، برای اولین بار این رنگ را بر روی لباس ملکه شارلوت به کار بردند و به این جهت است که پسوند درباری به خود گرفته است.
نشر اختصاصی : نوبرانه