معمولا افرادی که خیلی احساساتی هستند و دوست دارند که حس زندگی را به دکوراسیون منزل خود تزریق کنند اولین انتخابی که پیش روی خود می بینند آکواریوم خانگی است. در گذشته ها آکواریوم ها در یک چهارچوب شیشه ای ساده کوچک یا بزرگ خلاصه می شدند ولی هر چه زمان گذشت تنوع طرح و مدل آنها نیز افزایش پیدا کرد. این تنوع تا جایی پیش رفت که دیگر بعضی از افراد برای آوردن این دریاچه شیشه ای به دکوراسیون داخلی منزل خود سراغ مدل های آماده نمی روند. این اشخاص روش سفارشی سازی را در پیش می گیرند و مدل آکواریوم خانگی مورد نظر خود را در سازه داخلی منزل خود جاسازی می کنند. مثلا در هنگام سفارش کابینت آشپزخانه، فضایی شیشه ای و مخصوص در دل کابینت طراحی و پیاده سازی می کنند تا آکواریوم منزل به زیباترین شکل ممکن مهمان دکوراسیون آشپزخانه بشود.
بعضی افراد تصمیم می گیرند تا قسمتی از سالن خانه را پارتیشن گذاری کنند و مجزاسازی انجام دهند. در این حالت تصمیم می گیرند تا یونیتی چوبی را سفارش بدهند که در میان آن یک آکواریوم خانگی بزرگ جاسازی شود تا فضای داخلی به شکل دکوراتیو تقسیم بندی شود. چیزی شبیه به مدل های زیر.
شاید بزرگترین عیب آکواریوم های جاسازی شده داخل دیوار این باشد که قابل جا به جایی و انتقال نیستند. یعنی اگر منزل خود را تغییر دهید اینکه این شیشه مکعبی شکل بزرگ را با خود ببرید اصلا کار منطقی نیست. به همین علت کمتر افرادی هستند که به سراغ مدل آکواریوم خانگی جاسازی شده بروند و ریسک عدم انتقال را به جان بخرند.
یک عیب دیگر آکواریوم های بزرگ و خانگی که در معماری داخلی جا داده شده اند این است که اگر روزی آنرا غیر فعال کنید باید فکری برای دیزاین و تزیین این شیشه خالی از آب و ماهی بکنید. یکی از بهترین ایده هایی که به کار گرفته می شود تبدیل آکواریم به تراریوم است که البته خیلی هم ساده نیست. تراریوم در واقع شیشه های تزیینی هستند شبیه به آکواریم که در آنها به جای آب و ماهی، گیاهان تزیینی و زینتی پرورش داده می شوند و تبدیل به یک باغ شیشه ای دکوراتیو در خانه می شود.
نشر اختصاصی : نوبرانه